Actualitat

Notícies, idees, pensaments i reflexions per re(inventar) la comunicació

Quan l’influencer només és el mig camí

per | 11/02/2019 | General | 0 comentaris

Els que ja portem molts anys en el món de la comunicació sabem que les modes en aquest àmbit tenen una ràpida implementació, però sovint és queden només en un gest. L’exemple més recent el trobem en allò que ara tothom anomena influencers, ja siguin interns o externs. La majoria de companyies s’ha llençat a endegar plans d’influencers per a seleccionar empleats o interlocutors externs que ajudin a difondre i a posicionar una imatge correcta d’aquella organització. El cost d’aquesta complicitat acostuma a ser alt i resulta molt difícil de mantenir. En el cas dels influencers externs, s’hi afegeix el fet que el resultat no sempre és l’esperat.

Tots els empleats són potencials mitjans de comunicació

Els que creiem de debò en la comunicació interna estem convençuts que els veritables influencers d’una empresa son, d’entrada, tots els seus empleats i, evidentment, aquells clients que hagin assolit un grau de satisfacció òptim. Avui, qualsevol empleat és un mitjà de comunicació, un líder d’opinió i una font d’informació en potència i renunciar a la seva implicació en la comunicació i difusió de continguts i valors d’una organització és tant com renunciar a la pròpia comunicació.

No es tracta doncs de seleccionar uns si i els altres no. És tracta de treballar per aconseguir que tots tinguin un grau excel·lent d’implicació i de convenciment per tal que voluntàriament s’incorporin com agents actius de la comunicació corporativa. L’error està en pensar que rebent informació n’hi haurà prou, que explicant-los coses ja n’hi ha prou però, no és així. L’empleat ha de sentir realment que forma part de l’organització i que, en conseqüència, té veu i vot en determinades decisions estratègiques, que pot participar en el dia a dia de l’empresa i que es tindran en compte les seves opinions.

Programa de capacitació comunicativa

Ara bé, una política participativa en el marc de la comunicació interna tampoc és garantia d’implicació en la difusió de continguts i en el posicionament d’una organització, cal un pas més que nosaltres anomenem programa de capacitació comunicativa.

 Es tracta que els nostres empleats assumeixin i coneguin el paper rellevant de la comunicació i de la reputació en la continuïtat de les empreses i que al mateix temps tinguin capacitats específiques tant en l’àmbit digital com en l’àmbit offline per exercir d’allò que realment son, els veritables portaveus d’una organització. Pensar només en seleccionar un grupet d’influencers és quedar-nos a mig camí.

 

0 Comentaris

Envia un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Notícies

Síntesi estrena un nou espai de podcasting dedicat a la comunicació

Síntesi estrena un nou espai de podcasting dedicat a la comunicació

A la fotografia, Agustí Rodríguez Síntesi posa en marxa un nou espai en format podcasting on quinzenalment oferirà entrevistes amb responsables de comunicació d’empreses, institucions i organismes. Aquest nou espai, “Parlem amb Síntesi”, permetrà conèixer i...

Les newsletter com a eina de comunicació

Les newsletter com a eina de comunicació

Informació i vendes es confonen molt sovint Que aixequi la mà qui no rep diàriament al seu compte de correu electrònic alguna newsletter ja sigui informativa o de producte. És evident que cada matí quan obrim la tapa de l'ordinador i activem el nostre compte apareixen...

Twitter