Cada cop més empreses aposten per la comunicació audiovisual. Ens ho explicava ara fa unes setmanes el nostre company Jaume Ginestà en el seu article La societat de la imatge… i el so. El que no ens explicava són les dificultats que trobem sovint durant la producció de peces audiovisuals corporatives -indefinició, presses, manca de compromís…- i com podem resoldre-les amb èxit. Aquests són alguns dels nostres trucs per garantir el resultat dels continguts audiovisuals corporatius:
- Fer un bon brífing
Què volem explicar? En quin format? Quina durada ha de tenir la peça final? Volem més d’una peça? Quin to ha de tenir? Quines necessitats tenim a nivell tècnic i humà? De quin pressupost disposem? Són preguntes bàsiques que hem de respondre abans d’emprendre qualsevol projecte audiovisual i que condicionaran el resultat final.
- Escriure un bon guió
Algunes empreses i organitzacions cauen en la temptació de no voler treballar amb guió. Això passa sovint a l’hora de gravar missatges audiovisuals dels equips directius als equips humans o missatges més informals. En aquests casos, el guió és imprescindible per poder emetre els missatges correctes i aconseguir impactar en l’audiència.
- Fer una bona preproducció
La preproducció és una d’aquelles feines que no es veu, però que és bàsica per aconseguir un bon contingut audiovisual. En la fase de preproducció planifiquem tots els detalls del rodatge -quan gravarem, on gravarem, amb qui, quant de temps necessitarem…- i coordinem totes les persones i professionals que participaran en la producció.
- Una bona elecció del set
Encara són poques les empreses que tenen plató propi, però ben aviat serà imprescindible si l’audiovisual segueix creixent. Mentrestant, és important tenir localitzats un parell d’espais (set) que puguin fer la funció de plató per a les nostres produccions audiovisuals.
- Fer un bon càsting
Un dels formats que més treballem darrerament són els testimonials. Sempre que podem mirem d’intervenir en el càsting però, a vegades, són les empreses i les organitzacions les que decideixen les persones que apareixeran a les peces. En aquest cas és important tenir en compte criteris bàsics com: la capacitat de comunicació de la persona escollida, que no l’intimidin les càmeres o un bon llenguatge verbal i no verbal.
- Compromís amb la producció
No serveix de gaire res tenir els 5 elements anteriors si, quan arriba el moment de gravar, la persona protagonista de la peça audiovisual no ha preparat la seva intervenció abans o no disposa del temps necessari per garantir un bon resultat. Un bon vídeo no es pot fer en cinc minuts i sovint cal repetir les preses.
0 Comentaris