Actualitat

Notícies, idees, pensaments i reflexions per re(inventar) la comunicació

Com produir continguts audiovisuals corporatius amb èxit?

per | 5/04/2022 | Comunicació, General | 0 comentaris

Cada cop més empreses aposten per la comunicació audiovisual. Ens ho explicava ara fa unes setmanes el nostre company Jaume Ginestà en el seu article La societat de la imatge… i el so. El que no ens explicava són les dificultats que trobem sovint durant la producció de peces audiovisuals corporatives -indefinició, presses, manca de compromís…- i com podem resoldre-les amb èxit. Aquests són alguns dels nostres trucs per garantir el resultat dels continguts audiovisuals corporatius:

  1. Fer un bon brífing

Què volem explicar? En quin format? Quina durada ha de tenir la peça final?  Volem més d’una peça? Quin to ha de tenir? Quines necessitats tenim a nivell tècnic i humà? De quin pressupost disposem? Són preguntes bàsiques que hem de respondre abans d’emprendre qualsevol projecte audiovisual i que condicionaran el resultat final. 

  1. Escriure un bon guió 

Algunes empreses i organitzacions cauen en la temptació de no voler treballar amb guió. Això passa sovint a l’hora de gravar missatges  audiovisuals dels equips directius als equips humans o missatges més informals. En aquests casos, el guió és imprescindible per poder emetre els missatges correctes i aconseguir impactar en l’audiència.

  1. Fer una bona preproducció

La preproducció és una d’aquelles feines que no es veu, però que és bàsica per aconseguir un bon contingut audiovisual. En la fase de preproducció planifiquem tots els detalls del rodatge -quan gravarem, on gravarem, amb qui, quant de temps necessitarem…- i coordinem totes les persones i professionals que participaran en la producció.

  1. Una bona elecció del set

Encara són poques les empreses que tenen plató propi, però ben aviat serà imprescindible si l’audiovisual segueix creixent. Mentrestant, és important tenir localitzats un parell d’espais (set) que puguin fer la funció de plató per a les nostres produccions audiovisuals. 

  1. Fer un bon càsting

Un dels formats que més treballem darrerament són els testimonials. Sempre que podem mirem d’intervenir en el càsting però, a vegades, són les empreses i les organitzacions les que decideixen les persones que apareixeran a les peces. En aquest cas és important tenir en compte criteris bàsics com: la capacitat de comunicació de la persona escollida, que no l’intimidin les càmeres o un bon llenguatge verbal i no verbal.

  1. Compromís amb la producció

No serveix de gaire res tenir els 5 elements anteriors si, quan arriba el moment de gravar, la persona protagonista de la peça audiovisual no ha preparat la seva intervenció abans o no disposa del temps necessari per garantir un bon resultat. Un bon vídeo no es pot fer en cinc minuts i sovint cal repetir les preses. 

0 Comentaris

Envia un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Notícies

Síntesi estrena un nou espai de podcasting dedicat a la comunicació

Síntesi estrena un nou espai de podcasting dedicat a la comunicació

A la fotografia, Agustí Rodríguez Síntesi posa en marxa un nou espai en format podcasting on quinzenalment oferirà entrevistes amb responsables de comunicació d’empreses, institucions i organismes. Aquest nou espai, “Parlem amb Síntesi”, permetrà conèixer i...

Les newsletter com a eina de comunicació

Les newsletter com a eina de comunicació

Informació i vendes es confonen molt sovint Que aixequi la mà qui no rep diàriament al seu compte de correu electrònic alguna newsletter ja sigui informativa o de producte. És evident que cada matí quan obrim la tapa de l'ordinador i activem el nostre compte apareixen...

Twitter