Actualitat

Notícies, idees, pensaments i reflexions per re(inventar) la comunicació

L’esclat informatiu durant les crisis

per | 16/10/2015 | Comunicació, Comunicació de crisis | 0 comentaris

Hi ha una evidència que es repeteix durant l’esclat d’una crisi i és que després de l’explosió informativa que aquesta genera, sempre ve l’oblit. Això que empíricament és cert oculta al darrera molts matisos que fan necessària la gestió adequada de la comunicació de crisi:

  • La durada de l’atenció informativa dependrà de com gestionem la comunicació de crisi
  • La durada de la crisi dependrà de la manera de reaccionar
  • Els mitjans de comunicació sempre acaben fent un seguiment de la crisi
  • La crisi sempre es recorda passat un temps
  • Els processos judicials o administratius posteriors no ajuden a oblidar la crisi

En realitat, una bona gestió de la comunicació de crisi i de la pròpia crisi serà determinant a l’hora d’aconseguir que aquesta s’oblidi ràpidament o pel contrari que segueixi generant l’atenció dels mitjans de comunicació. En aquest sentit és molt important tancar oficialment les crisis quan això sigui possible, és a dir, anunciar públicament que la crisi s’ha resolt o s’ha acabat encara que puguin quedar petites escletxes per solucionar (manca de subministrament, clients afectats, usuaris pendents de rebre un servei…)

En la relació amb els mitjans de comunicació és necessari aportar solucions a les crisis més enllà del moment actual. Així, per exemple, si durant la comunicació de crisi diem que en els propers tres mesos atendrem tots els nostres clients i donarem resposta a les seves demandes o afectacions per la crisi, estem dient que el problema ja està resolt i que som proactius en la seva gestió. Aportar una visualització del que passarà durant i després de la crisi ajuda a desinflar l’atenció informativa i a accelerar el procés d’oblit.

En conseqüència, si allò que volem és complir amb la màxima que després de l’explosió informativa que genera una crisi sempre ve l’oblit, hem de gestionar la comunicació de crisi incorporant alguns principis bàsics:

  • Anticipant-nos a l’hora de donar informació
  • Visualitzant davant els mitjans de comunicació què passarà en els propers mesos
  • Aportant solucions
  • Anunciant el final de la crisi quan això sigui possible
  • Gestionant l’agenda de la crisi

0 Comentaris

Envia un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Notícies

Síntesi estrena un nou espai de podcasting dedicat a la comunicació

Síntesi estrena un nou espai de podcasting dedicat a la comunicació

A la fotografia, Agustí Rodríguez Síntesi posa en marxa un nou espai en format podcasting on quinzenalment oferirà entrevistes amb responsables de comunicació d’empreses, institucions i organismes. Aquest nou espai, “Parlem amb Síntesi”, permetrà conèixer i...

Les newsletter com a eina de comunicació

Les newsletter com a eina de comunicació

Informació i vendes es confonen molt sovint Que aixequi la mà qui no rep diàriament al seu compte de correu electrònic alguna newsletter ja sigui informativa o de producte. És evident que cada matí quan obrim la tapa de l'ordinador i activem el nostre compte apareixen...

Twitter