Actualitat

Notícies, idees, pensaments i reflexions per re(inventar) la comunicació

6 claus per a l’èxit d’una estratègia de comunicació interna

per | 13/07/2021 | Comunicació estratègica, Comunicació interna | 0 comentaris

Implantar una estratègia de comunicació interna no sempre és fàcil. Encara que disposem d’una estratègia adequada per tenir èxit cal vèncer reticències, implicar els equips i motivar-los. Aquestes són les nostres claus per aconseguir-ho amb èxit:

  1. Compromís

La comunicació interna requereix d’el compromís de tota l’organització. De l’equip directiu i dels comandaments intermedis (executius, supervisors i caps) que tenen l’obligació de mantenir informats els seus equips del camí a recórrer, del que s’espera d’ells i de les eines que disposen per aconseguir-ho. Però també dels empleats, que tenen el deure d’estar informats. De poc serveix la creació de canals de comunicació interna, si els empleats no hi participen de forma activa.

Quan es dóna aquest compromís per ambdues parts l’organització actua de forma coordinada, els equips funcionen i treballen alienats amb els objectius de l’empresa, desapareixen els rumors, i és possible començar a crear una cultura corporativa de col·laboració i implicació.

  1. Lideratge

La comunicació interna és un procés que es dóna de forma natural en totes les organitzacions, sigui formal o informalment. Un bon líder coneix la seva importància, sap comunicar, escoltar i dialogar amb els equips per aconseguir els objectius estratègics de l’organització.

  1. Visió

La visió ha de ser la brúixola de la comunicació interna. La que ens diu què, com, qui, quan i per què hem de comunicar.

En paraules de Peter Senge, «una visió compartida no és una idea. És una força al cor de la gent, una força impressionant de poder «.

  1. Coherència

Hem de ser coherents entre el que diem i el que fem. Totes les accions de comunicació interna han d’estar alineades amb la comunicació externa i amb la nostra acció de negoci. Un missatge únic i sòlid ens ajudarà a construir confiança amb els nostres públics, tenir credibilitat i millorar la nostra reputació, tant a nivell intern com extern.

  1. Tracte personal

Tot i que la tecnologia ofereix moltes possibilitats de comunicació interna, és molt important no deixar de banda la comunicació interpersonal. El tracte personal permet evitar possibles conflictes de comunicació i contribueix a millorar el compromís i la identificació dels equips amb les organitzacions.

  1. Constància

Les polítiques de comunicació interna són una carrera de llarg recorregut. Per desenvolupar-les i implantar-les en una organització calen planificació constància i perseverança. Només amb constància aconseguirem els nostres objectius de comunicació interna.

Amb una bona estratègia i aquestes 6 claus aconseguirem l’èxit amb la nostra comunicació interna.

0 Comentaris

Envia un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Notícies

Síntesi estrena un nou espai de podcasting dedicat a la comunicació

Síntesi estrena un nou espai de podcasting dedicat a la comunicació

A la fotografia, Agustí Rodríguez Síntesi posa en marxa un nou espai en format podcasting on quinzenalment oferirà entrevistes amb responsables de comunicació d’empreses, institucions i organismes. Aquest nou espai, “Parlem amb Síntesi”, permetrà conèixer i...

Les newsletter com a eina de comunicació

Les newsletter com a eina de comunicació

Informació i vendes es confonen molt sovint Que aixequi la mà qui no rep diàriament al seu compte de correu electrònic alguna newsletter ja sigui informativa o de producte. És evident que cada matí quan obrim la tapa de l'ordinador i activem el nostre compte apareixen...

Twitter