Actualitat

Notícies, idees, pensaments i reflexions per re(inventar) la comunicació

Sabem comunicar? Un llibre on trobar totes les claus de la comunicació

per | 7/01/2021 | Notícies | 0 comentaris

Sabem comunicar? És un recull d’articles de comunicació publicats al blog de Síntesi, editat amb motiu del nostre 25 aniversari i il·lustrat per Nirvana Jiménez. En aquest llibre, Sílvia Ramon-Cortés, Dolors Gordils, Susana Moreno i Jordi Martínez reflexionen sobre el passat, el present i el futur de la comunicació corporativa i ens ajuden a entendre quines són les claus per comunicar bé en un món inestable, canviant i dominat pel soroll mediàtic i social.

El llibre està organitzat en 5 capítols: El perquè de tot plegat; la cara oculta de la comunicació; crisi i oportunitats; la nova comunicació; i, I ara què? En els articles que formen el primer capítol, els autors reflexionen sobre la importància de la comunicació i les claus de l’èxit en les organitzacions actuals.

A la cara oculta de la comunicació, l’equip de Síntesi tira d’humor per mostrar les dificultats que s’enfronten en la seva gestió diària molts dircoms. Que aixequi la mà el dircom que no hagi sentit dir mai que la seva organització tenia un problema de comunicació quan en realitat es tractava d’un problema de gestió que calia comunicar?

Les crisis i com gestionar-les

El tercer capítol està dedicat a la comunicació de crisi i com gestionar-la perquè les crisis esdevinguin oportunitats per a les organitzacions. Els 6 articles que conformen aquest capítol recullen moltes de les claus apreses per l’equip de Síntesi al llarg de 25 anys intensos treballant per solucionar les crisis dels seus clients.

A la nova comunicació, els autors dibuixen quins són els nous escenaris comunicatius que han sorgit amb el canvi de segle i en el darrer capítol se centren en quines seran les tendències de futur.

Un llibre pensat per a directors de comunicació, gabinets, responsables, directius d’empreses i per a tots aquells i aquelles que consideren la comunicació una eina essencial per a la gestió de la reputació.

Sabem comunicar? És una publicació d’editorial Sunya i es pot comprar en aquest link.

Blog

La desintermediació en la nova comunicació

La desintermediació en la nova comunicació

Si sou habituals del nostre blog, ja sabeu que a Síntesi som uns grans fans de la desintermediació. Estem convençuts que en la nova comunicació, tots i cadascun de nosaltres podem convertir els nostres canals en autèntics mitjans de comunicació. Però, quina és la clau...

Jorge Clemente al pòdcast Parlem amb Síntesi

Jorge Clemente al pòdcast Parlem amb Síntesi

Jorge Clemente és Degà de la Facultat de Ciències de la Informació de la Universidad Complutense de Madrid (UCM) i Doctor en Ciències de la Informació per la mateixa universitat. Com a persona que forma futurs periodistes i comunicadors, li preocupen especialment el...

Mirem enrere per continuar endavant 

Mirem enrere per continuar endavant 

Estem a punt d’arribar a l’equador del 2023 i els recordatoris de “Presentar la Memòria 2022” comencen a disparar-se en moltes direccions de comunicació. Al mateix temps, se sent esbufegar a més d’un que visualitza aquella conversa tan incòmoda i recorrent, pròpia de...

Twitter