Actualitat

Notícies, idees, pensaments i reflexions per re(inventar) la comunicació

De qui depèn la comunicació?

per | 29/01/2015 | Comunicació | 0 comentaris

Sovint, massa sovint, en les empreses i organitzacions es planteja la qüestió sobre de quin departament ha de penjar l’àrea de comunicació. Moltes tendeixen a situar comunicació sota el paraigua de divisions com Recursos Humans, Sostenibilitat, Qualitat, demostrant així un clar desconeixement del que significa la comunicació i quines són les seves necessitats reals per a un correcte funcionament.

Sense tenir una visió global de l’empresa i l’accés a la totalitat de la mateixa, així com una interrelació intensa amb els diferents departaments, és difícil que una companyia pugui aplicar polítiques eficients de comunicació. Perquè entre altres coses la comunicació mai és parcial en una organització, mai ha de ser atribut d’un sol departament o d’una determinada àrea. O es comunica o no es comunica, però no es pot comunicar a mitges.

El Departament de Comunicació

El departament de comunicació o el gabinet de comunicació han de dependre sempre de la cúpula de l’organització, perquè és des d’on es té una visió global de l’empresa, on hi ha la informació, on es poden visualitzar tots els interlocutors i des d’on es pot arribar a tots els departaments de l’organització, sense excloure ningú.

En comunicació, gairebé sempre, les decisions requereixen agilitat ja que es disposa de molt poc temps i quan es depèn d’un departament intermedi s’està restant capacitat de decisió i agilitat en les respostes. Llavors la comunicació perd un dels seus atributs bàsics.

No donar la rellevància que correspon a la comunicació significa no creure-hi o no saber per a què serveix i aquí és on els responsables de comunicació han de dur a terme un treball de coneixement, pedagogia i convenciment.

 

 

 

0 Comentaris

Envia un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Notícies

Síntesi estrena un nou espai de podcasting dedicat a la comunicació

Síntesi estrena un nou espai de podcasting dedicat a la comunicació

A la fotografia, Agustí Rodríguez Síntesi posa en marxa un nou espai en format podcasting on quinzenalment oferirà entrevistes amb responsables de comunicació d’empreses, institucions i organismes. Aquest nou espai, “Parlem amb Síntesi”, permetrà conèixer i...

Les newsletter com a eina de comunicació

Les newsletter com a eina de comunicació

Informació i vendes es confonen molt sovint Que aixequi la mà qui no rep diàriament al seu compte de correu electrònic alguna newsletter ja sigui informativa o de producte. És evident que cada matí quan obrim la tapa de l'ordinador i activem el nostre compte apareixen...

Twitter