Actualitat

Notícies, idees, pensaments i reflexions per re(inventar) la comunicació

5 beneficis de la comunicació empresarial

per | 10/09/2015 | Comunicació | 0 comentaris

Una de les preguntes més habituals que sovint ha de contestar un assessor en comunicació és per què cal la comunicació empresarial. I la resposta és tant senzilla com la que envolta les paraules confiança, reputació, valoració, coneixement i fidelització.

  1. Generem confiança: comunicació empresarial vol dir explicar qui som, què fem, com ho fem i per què ho fem. Amb la comunicació som transparents i construïm un clima propici perquè el nostre entorn confiï en nosaltres i en la nostra feina. Això vol dir en el nostre servei, en el nostre producte, en la nostra associació. 
  1. Generem reputació: la comunicació empresarial no solament contribueix a crear opinió sobre la nostra empresa, comerç, institució, organització, associació o fundació, sinó que també fa que aquesta opinió sigui positiva. En altres paraules, la comunicació empresarial ajuda a crear bona reputació. 
  1. Generem valoració: com més comunicació empresarial, com més expliquem què fem i com ho fem, més ens valorarà el nostre entorn. Això inclou des dels nostres clients actuals i potencials, fins a proveïdors, treballadors, usuaris, veïns, socis, líders d’opinió, institucions, col·lectius professionals… 
  1. Generem coneixement: si la comunicació empresarial implica explicar qui som, què fem i com ho fem, vol dir que generem coneixement sobre nosaltres i els nostres productes i serveis. I aquest coneixement es tradueix en més confiança, més reputació i més valoració. 
  1. Generem fidelització: és la suma de tot plegat. Si gràcies a una bona comunicació empresarial els nostres clients confien en nosaltres, tenen una opinió positiva, valoren la nostra feina i saben exactament què fem i com ho fem, inevitablement aconseguirem que siguin més fidels. En altres paraules, que no vegin la necessitat de buscar fora el que ja els oferim nosaltres.

Tot això ho han de tenir en compte tant les grans com les micro i petites empreses i negocis, que no han de quedar al marge de les eines i dels beneficis que comporta una bona estratègia de comunicació empresarial.

0 Comentaris

Envia un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Notícies

Síntesi estrena documental: “Blanes, vides arran de mar”

Síntesi estrena documental: “Blanes, vides arran de mar”

“Blanes, vides arran de mar” és un curt documental, dirigit per l’equip de Síntesi i produït per l’Ajuntament de Blanes, que vol posar en valor la situació estratègica del port pesquer i la seva importància en l’entramat econòmic i social del municipi i de les...