Actualitat

Notícies, idees, pensaments i reflexions per re(inventar) la comunicació

25 anys (r)evolucionant la comunicació

per | 25/02/2020 | Comunicació, Gabinet de Premsa | 0 comentaris

L’any 1995, Microsoft crea el sistema operatiu Windows 95 i el navegador Internet Explorer. Arantxa Sánchez Vicario és la primera dona espanyola número 1 del tenis mundial. A Salou s’inaugura Port Aventura. Forrest Gump guanya l’Òscar a la millor pel·lícula. I neix Estratègies de Comunicació Síntesi.

En aquests 25 anys, hem viscut una autèntica revolució, la revolució digital, i el món ha canviat. Hem passat de la màquina d’escriure als ordinadors, del fax a l’e-mail i a la missatgeria instantània, dels fotolits i les galerades a la impressió digital, del telèfon fix a la mobilitat i connectivitat total a qualsevol lloc, dels mitjans de comunicació tradicionals als digitals, de la multicanalitat a l’omnicanalitat

La r(evolució) de Síntesi

A Síntesi també hem canviat. I d’ençà que el 1995 vam començar a caminar mai no hem deixat de (r)evolucionar la comunicació. Primer ho vam fer com a un dels gabinets de comunicació pioners a Catalunya. En aquells moments, els nostres clients principals eren administracions locals, comarcals i autonòmiques. I el nostre rol professional, encara era molt poc definit. Fins i tot, hi havia qui considerava els gabinets de comunicació més com empreses propagandístiques “al servei del seu amo”, que no pas com a professionals de la informació i la comunicació.

La realitat, però era tota una altra. Darrera Síntesi, com d’altres gabinets de comunicació pioners, hi havia professionals de la informació conscients de la necessitat creixent que tenien administracions i empreses d’informar de la seva activitat, tant en l’àmbit intern com als mitjans de comunicació i la societat en general.

Els inicis a l’administració pública

En aquests inicis vam treballar per un gran nombre d’administracions públiques. Els vam ajudar a crear butlletins, revistes i tota mena de publicacions informatives, els vam fer de gabinet de premsa i els vam assessorar sobre les línies informatives estratègiques que havien de seguir. Llavors, ens ocupàvem de tot: de la planificació, dels continguts, del disseny, de la producció…

Ara, quan mirem enrere, costa de creure que poguéssim treballar sense la immediatesa de l’e-mail i de les xarxes socials. I és que en aquells inicis, qualsevol procés necessitava molt més temps. Posem per exemple, la publicació d’un butlletí municipal. Per corregir els continguts, calia enviar-los per fax a una empresa de correcció especialitzada que els corregia a mà, els retornava corregits per fax i manualment s’havien d’introduir totes les correccions. Així, un procés que avui pot durar uns minuts, si ho revisem amb un corrector on-line, podia durar ben bé una setmana. Amb l’arribada de l’e-mail aquest procés ja es va simplificar, però encara seguíem havent de revisar fotolits abans d’entrar els originals a impremta. Avui, parles de fotolits i poca gent sap de què li estàs parlant. Han desaparegut.

Les empreses i organitzacions

Els anys van anar passant i les administracions públiques van anar deixant pas a les empreses i organitzacions. D’una manera tímida vam començar a fer els primers plans de comunicació i vam anar introduint la consultoria estratègica i de crisis. Una de les consultories més significatives d’aquests inicis va ser la que vam fer per Fecsa i que va permetre la construcció de la línia de les Gavarres.

Amb el canvi de segle, Síntesi es va anar especialitzant cada cop més en consultoria estratègica de comunicació, interna, externa i de crisi. I vam anar deixant enrere la producció comunicativa. De Girona vam fer el salt a Barcelona i a Madrid.

Passió per la comunicació

En aquest camí han canviat moltes coses, però n’hi ha una que ha restat immutable: la nostra passió per la comunicació. Tot i ser molt grans, Síntesi som una consultora petita i estem molt orgullosos de ser-ho. Perquè ens agrada el tracte personal, de tu a tu, i de proximitat que ens permet guanyar-nos la confiança dels nostres clients. I entusiasmar-nos amb els seus projectes i amb els seus objectius.

Hem (r)evolucionat la comunicació durant 25 anys i esperem seguir-ho fent durant molt més temps. Gràcies a tots els que confieu dia a dia amb nosaltres!

0 Comentaris

Envia un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Notícies

Síntesi estrena documental: “Blanes, vides arran de mar”

Síntesi estrena documental: “Blanes, vides arran de mar”

“Blanes, vides arran de mar” és un curt documental, dirigit per l’equip de Síntesi i produït per l’Ajuntament de Blanes, que vol posar en valor la situació estratègica del port pesquer i la seva importància en l’entramat econòmic i social del municipi i de les...