Actualitat

Notícies, idees, pensaments i reflexions per re(inventar) la comunicació

En comunicació, no tot s’hi val

per | 8/10/2019 | Comunicació, Reputació | 0 comentaris

No ens cansem de repetir que una de les tendències que més estan canviant el món de la comunicació és el fet que les opinions de persones anònimes tenen més impacte en la reputació de les companyies que les dels portaveus oficials. Un exemple més d’això, són les recents declaracions de l’hostessa de vol Jamila Hardwick al programa de televisió Inside Edition. Segons ella, no és recomanable demanar cafè ni te en els vols comercials i recomana utilitzar tovalloletes d’un sol ús per netejar les safates de l’avió per qüestions d’higiene.

La reputació del sector aeri en joc

Davant d’aquestes declaracions, segur que més d’un s’ho pensarà dues vegades abans de demanar un cafè durant un vol o donar suport a qualsevol objecte en la safata de l’avió. No només això, la reputació de tot el sector aeri es pot veure perjudicada per les declaracions d’aquesta hostessa de vol americana. Sense importar si aquestes pràctiques estan esteses a totes les companyies aèries o no.

Per donar més força i veracitat a seu testimoni, Hardwick va ser entrevistada en l’estudi Air Hollywood de Los Angeles. En aquest estudi hi ha un set on es graven escenes d’avions per a cinema i televisió. L’espectacle està servit. Tenim una hostessa de vol, un avió de cartró pedra, un programa de televisió i unes declaracions amb recorregut mediàtic.

I d’aquesta manera, una persona que diu ser hostessa, però que refusa identificar la companyia per la qual treballa, aconsegueix impactar de ple en el prestigi del sector aeri.

¿Jamila Hardwick és una font fiable?

Però, què sabem de Jamila Hardwick? Quina experiència té com a hostessa de vol? En quines companyies ha treballat? És una bona professional? S’han contrastat i comprovat les afirmacions de Hardwick? Per què ha denunciant aquestes pràctiques davant les càmeres? La mou algun interès particular?

Inside Edition no va tenir en compte cap d’aquestes preguntes perquè la resposta per a ells, com per a la seva audiència, no era rellevant. Simplement, havien trobat a una hostessa de vol amb una història creïble que podia donar-los joc. ¡I tant que els n’hi ha donat!

Assistent de vol, creadora de contingut i Vlogger

Les recomanacions de Hardwick, aspirant a influencer i coneguda com Jamila Lynn en xarxes socials, es van tornar virals i en poques hores ja havien donat la volta al globus. Curiosament, l’hostessa de vol no és tan anònima com sembla. Té un compte de Youtube amb gairebé 13.900 subscriptors i un compte privat d’Instagram en la qual es presenta com assistent de vol, creadora de contingut i Vlogger.

Sense conèixer si els consells de l’hostessa són certes o no, certament, tal com les relata, semblen pràctiques creïbles. Però això no vol dir que necessàriament ho siguin. I encara que sigui nedar contra corrent, avui més que mai, els professionals de la informació i la comunicació haurien contrastrar les seves històries i no limitar-se a buscar la seva viralitat. Ens hi juguem molt com per no fer-ho. I mai hauríem d’oblidar que en comunicació, no tot s’hi val.

0 Comentaris

Envia un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Notícies

Síntesi estrena documental: “Blanes, vides arran de mar”

Síntesi estrena documental: “Blanes, vides arran de mar”

“Blanes, vides arran de mar” és un curt documental, dirigit per l’equip de Síntesi i produït per l’Ajuntament de Blanes, que vol posar en valor la situació estratègica del port pesquer i la seva importància en l’entramat econòmic i social del municipi i de les...