Actualitat

Notícies, idees, pensaments i reflexions per re(inventar) la comunicació

3 motius per invertir en la marca personal d’un CEO

per | 4/06/2018 | Comunicació, Reputació | 0 comentaris

Tot CEO ha de disposar d’un pla de marca personal

El concepte de marca personal és un d’aquells que es va posar de moda amb altres coetanis com el de networking i també el de coaching. Com tota moda, hi ha una part del concepte que sovint genera expectatives sobredimensionades que no es veuen complertes. Però el cert és que el personal branding obre una sèrie d’oportunitats especialment interessants quan les treballem estratègicament enfocades als i les CEO’s de les organitzacions empresarials

Les persones són més atractives que les organitzacions

Vendre una empresa sempre és més complicat que vendre una persona. Parlem de vendre pensant en una conversa persuasiva, ja sigui amb mitjans de comunicació, amb inversors o fins i tot amb l’administració pública, entre altres. Les persones tenen l’avantatge que poden jugar el paper de les emocions amb molta més credibilitat que les organitzacions. I ja sabem que les emocions són molt més poderoses que qualsevol argumentari, declaració d’intencions ni memòria anual de transparència.

Per això, aquest és el primer motiu per invertir en un pla de marca personal per a CEO’s: perquè és un canal persuasiu més que contribuirà positivament en la reputació de l’organització i farà que aquesta guanyi en proximitat, empatia i credibilitat.

La cultura corporativa cal predicar-la amb l’exemple

Predicar amb l’exemple és més que necessari quan es tracta d’inspirar al teu equip una sèrie d’actituds i maneres de fer concretes i diferencials, l’anomenada cultura corporativa.

A través d’un pla de marca personal podem dissenyar amb eficàcia els missatges a transmetre, els canals per fer-ho i totes les accions necessàries per plasmar la cultura corporativa a través de fets concrets que ajudin a la resta de públics interns a visualitzar-ho i assumir-ho com a propis gràcies a l’exemple de qui més mana dins l’organització.

El segon motiu per treballar el personal branding dels CEO’s: perquè és la manera més convincent de plasmar i demostrar la cultura corporativa.

Capitalitzar el canvi de paradigma comunicatiu

Finament, si tenim en compte el canvi de paradigma comunicatiu que vivim actualment, on les persones es converteixen en el propi mitjà de comunicació i gaudeixen de més credibilitat que les pròpies organitzacions, és un pas natural que els CEO’s facin un pas endavant per capitalitzar aquesta situació.

Una marca personal forta i ben construïda ofereix unes possibilitats de control del missatge i de difusió del mateix molt interessants, tant en situacions positives com de crisi. I aquest és en efecte el tercer motiu per dissenyar un pla de marca personal per a CEO’s: perquè és una aposta de present i de futur per la coherència i la immediatesa de la informació.

El personal branding és una branca de la comunicació que necessita guardar una estreta relació amb la comunicació corporativa per aprofitar totes les interaccions positives que se’n deriven. Hem de tenir clar, però, que tenir un perfil a Twitter no és tenir una bona marca personal. O, com a mínim, no només.

Les claus per una marca personal autèntica

Com tota acció de comunicació, la marca personal també requereix planificació, escolta activa, bidireccionalitat  i innovació. A més, el compromís personal dels CEO amb el seu pla de marca personal i el fet que creguin que, com a persones i com a líders, poden aportar continguts valuosíssim és imprescindible per tal que la marca personal sigui realment autèntica i funcioni.

Com a referents, és fàcil pensar en clàssics com Steve Jobs o Bill Gates. No obstant, tenim altres bones pràctiques més properes que poden resultar inspiradores com Angel Simon, President Executiu d’Agbar, amb diversos perfils a xarxes socials, també a Wikipedia i amb un web propi; o també Antonio Llarden, President de Enagas, amb un acurat recopilatori d’articles i presència als mitjans, entre molts altres.

Tots coincidim que el futur immediat de la comunicació corporativa passa forçosament per incorporar com agents actius de la mateixa a tots els components d’una organització, i el primer component és el cap o caps visibles d’aquestes: els seus equips directius. No desaprofitem aquesta oportunitat!

 

0 Comentaris

Envia un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Notícies

Síntesi estrena documental: “Blanes, vides arran de mar”

Síntesi estrena documental: “Blanes, vides arran de mar”

“Blanes, vides arran de mar” és un curt documental, dirigit per l’equip de Síntesi i produït per l’Ajuntament de Blanes, que vol posar en valor la situació estratègica del port pesquer i la seva importància en l’entramat econòmic i social del municipi i de les...