Actualitat

Notícies, idees, pensaments i reflexions per re(inventar) la comunicació

SWITCH: interconnectats en l’univers audiovisual

per | 2/05/2023 | Comunicació, General | 0 comentaris

Estic atrapada en l’univers que he conegut aquesta setmana gràcies al Clúster Audiovisual de Catalunya. És un univers integrat dins L’informe SWITCH: l’Audiovisual Augmentat, que ha presentat Joan Rosés a la UPF. El qualificatiu que em surt després de mirar-lo amb una mica de deteniment és “flipant”, i lamento la poca formalitat del terme. En realitat, ho podria sinonimitzar per impactant, impressionant o extraordinari. 

L’informe recull les principals tendències per al món audiovisual, i és un imperdible per a tots els qui ens apassiona el món de la comunicació en general i el de l’univers de la imatge en particular.

És obvi que la imatge és i serà l’eix de totes les accions comunicatives, i poder aprendre una mica amb tot el que recull aquest informe Switch és un privilegi.

Hi trobareu eines d’intel·ligència online útils per a tot: per generar imatges a partir de textos, per disposar de veus en qualsevol idioma, per tenir presentadors virtuals o per generar fins i tot ja petits vídeos de forma automàtica i sense ni tan sols haver sortit a fer cap rodatge. 

Com deia Rosés, “hem intentat fer una foto fixa en un sector que està en constant canvi i recollir les tendències que la IA, la immersivitat i fins i tot el blockchain estan tenint en el desenvolupament de la indústria audiovisual”.

El Switch ens parla de com les sales de cinema s’estan i s’aniran convertint en experiències immersives o de com es poden fer clonatges invisibles, pràctiques d’hiperrealisme sintètic o creacions d’art virtual. I ens defineix l’ABC del metavers, del blockchain i dels NFT com a oportunitat per a creadors, productors i també per als espectadors. 

En el document s’hi recullen dades, reflexions i sobretot desenes d’experiències reals, moltes d’empreses catalanes que tenim aquí al costat. Us el podeu descarregar en aquest enllaç https://www.clusteraudiovisual.cat/wp-content/uploads/2023/04/Informe-Switch_L-Audiovisual-Augmentat.pdf.

Realment, és un imperdible.

0 Comentaris

Envia un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Notícies

Síntesi estrena documental: “Blanes, vides arran de mar”

Síntesi estrena documental: “Blanes, vides arran de mar”

“Blanes, vides arran de mar” és un curt documental, dirigit per l’equip de Síntesi i produït per l’Ajuntament de Blanes, que vol posar en valor la situació estratègica del port pesquer i la seva importància en l’entramat econòmic i social del municipi i de les...