Actualitat

Notícies, idees, pensaments i reflexions per re(inventar) la comunicació

NEWSLETTER O REVISTA EN PAPER?

per | 26/04/2022 | Comunicació, Comunicació corporativa, General | 0 comentaris

La setmana passada es va celebrar el Barcelona Open Banc Sabadell-69º Trofeu Conde de Godó, propietat del Real Club de Tenis Barcelona-1899, entitat amb la qual treballem. El torneig aposta per la digitalització i avança ràpidament en aquesta direcció (seguint la tendència global) i al RCTB-1899 aquesta digitalització progressiva conviu tradicionalment amb una revista en suport de paper. I és que, tot i que es dirigeixen al mateix “públic”, els socis i sòcies del Club, els seus propòsits són molt diferents: la Newsletter és més específica mentre que la Revista té un caràcter més general i atemporal.

Amb la Newsletter de caràcter setmanal, confeccionada exclusivament pels equips de comunicació i màrqueting, s’informa sobre notícies d’actualitat del Club (ja siguin millores d’instal·lacions, resultats dels seus jugadors, en totes les seves categories, esdeveniments…) que poden llegir completes en la seva pàgina web, però també sobre ofertes i promocions especials, activitats per a socis i principals novetats relatives al Club. S’estableix així un canal de comunicació ràpid i gens intrusiu (un pot escollir obrir o no aquest correu electrònic) entre socis i entitat ja que, en tractar-se de textos breus i d’un document que poden llegir en pocs minuts, la resposta és àgil.

A més, en poder comprovar el número d’obertures de la Newsletter, se sap el grau d’interès que la publicació té pel soci, una xifra que ens pot donar pistes sobre què agrada, què preocupa, què funciona i què no, etc., per continuar incidint en alguns temes en posteriors enviaments o per transmetre aquestes respostes als diferents equips de treball perquè puguin actuar en conseqüència.

En aquesta línia, el RCT-1899 va començar una segona Newsletter amb caràcter mensual per a la seva Escola de Tennis. La renovació de l’estructura de l’Escola va suposar tot un repte per a la directiva. També es van modificar els mètodes de treball i els socis i sòcies tenien els ulls posats en tot el procés, ja que molts dels seus fills i filles en són alumnes. Després de la gran acollida (va ser una de les Newsletters amb més obertures l’any 2021) s’ha continuat amb ella.

Per la seva banda, la Revista del RCTB-1899 té una periodicitat semestral. Aquestes dues publicacions anuals (que ja acumulen més de 200 números) ofereixen reportatges, anàlisis, informes i entrevistes en les quals els socis i treballadors del Club – és a dir, la seva audiència potencial, ja que les reben per correu postal a casa seva i es troba també repartida per les instal·lacions – són, al mateix temps, els protagonistes. Fins i tot alguns socis i treballadors col·laboren en la redacció d’articles. Però el feedback, en aquest cas, no està controlat. Tot i que n’hi ha. I els comentaris que els socis i les sòcies fan són tinguts en compte pels números següents.

La major diferència de la Revista sobre la Newsletter? Que la pots rellegir tantes vegades com vulguis mentre que la Newsletter, un cop llegida, l’elimines del teu correu.

0 Comentaris

Envia un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Notícies

Síntesi estrena un nou espai de podcasting dedicat a la comunicació

Síntesi estrena un nou espai de podcasting dedicat a la comunicació

A la fotografia, Agustí Rodríguez Síntesi posa en marxa un nou espai en format podcasting on quinzenalment oferirà entrevistes amb responsables de comunicació d’empreses, institucions i organismes. Aquest nou espai, “Parlem amb Síntesi”, permetrà conèixer i...

Les newsletter com a eina de comunicació

Les newsletter com a eina de comunicació

Informació i vendes es confonen molt sovint Que aixequi la mà qui no rep diàriament al seu compte de correu electrònic alguna newsletter ja sigui informativa o de producte. És evident que cada matí quan obrim la tapa de l'ordinador i activem el nostre compte apareixen...

Twitter